Khutbah Jumat singkat

Posted by Ragil Putra Desa Kamis, 09 Agustus 2012 0 komentar
Poro hadirin jamaah jumah ingkang minulyo
Sepindah kulo ngajak dumateng bdan kawulo ugi dumateng poro hadirin sedoyo monggo tansah ningkataken takwa kito dumateng Alloh kanthi ngathah ngathahaken amal sholeh lan nembihi perkawis ingkang ndadosaken kito tebih saking rahmatipun Alloh SWT.
Poro hadrin jamaah jumah Ingkang dipun Mulya aken Alloh.
Wonten kathah perkawis penting lan utami ingkang kedah kito mangertosi wonten saklebeting wulan suci meniko,salah setunggalipun ingih meniko :
Keagungan malam-malam terakhir wonten ing wulan romadhan,Rosullulloh Saw soyo langkung giat angsalipun ibadah sak sampune mlebet malam-malam wonten ing sedoso dinten akhir wulan romadhan.
Ingkang biasa kelampah secara umum kebiasaanipun.bilih wonten awal-awal romadhan biasanipun giat lan semangat nindaaken ngiabdah kados tarawih,tadarus lan lintu2nipun,ananging kathah sangsoyo akhir-akhir romadhon masjid-masjid mulai berkurang jamaahipun sampun maju shof ipun,lan ingkang ramai justru masyrakat umum sami memenuhi tempat-tempat perbelanjaan,mall lan lintu-lintunipun saat-saat menjelang malam-malam terakhir ramadhan.padahal perlu kito mangertosi bilih Alloh SWT justru lebih memulyakan lan ngagungaken malam-malam terakhir romadhon ketimbang malam-malam sakderengipun,sebab wonten ing akhir malam-malam kolo wahu wonten saktunggalipun amalan, ingkang amalan kolo wahu menawi kito kerjakaken kanthi iklas semata nyuwun ridhonipun Alloh dipun reken kados nindak aken amalan-amalan selami sewu wulan utawi kawastanan,malem lailatul Qodr,”Wamaa adroka maa lailatul Qodr,lailatul Qodr Khoiru min alfi syahr “ Al ayat.
Poro hadirin mugi-mugi kito saget manfaataken kanthi saestu wonten malam-malam akhir romadhan meniko.lan kito kedah emut bilih tujuan puasa meniko menggayuh derjat mulya inggih meniko derajat Takwa mboten namung wonten wulan romadhan ke mawon anangin wonten wulan-wulan sanesipun.
Mugi-mugi ramdhan meniko saestu saget ndadosaken kito kawulo ingkang takwa kapanke mawon lan wonten pundi kemawon papan panggenan kito gesang,ngantos dumugi alloh mundut nyowo kito.amin amin yaa robbal ‘alamin…
Wal’asr innal ingsana la fi khusrin illalladzina amanuu wa’amilusholihati watawashaubilhaq watawashaubisshobr.waqurrobighfir warham waanta khoiru rohimiin
by.larealit alfaqor
TERIMA KASIH ATAS KUNJUNGAN SAUDARA
Judul: Khutbah Jumat singkat
Ditulis oleh Ragil Putra Desa
Rating Blog 5 dari 5
Semoga artikel ini bermanfaat bagi saudara. Jika ingin mengutip, baik itu sebagian atau keseluruhan dari isi artikel ini harap menyertakan link dofollow ke http://balada-sangpengembara.blogspot.com/2012/08/khutbah-jumat-singkat.html. Terima kasih sudah singgah membaca artikel ini.

0 komentar:

Poskan Komentar

Visitors

You can replace this text by going to "Layout" and then "Page Elements" section. Edit " About "

Template by Cara Membuat Email | Copyright of CATATAN KELAS FAQIH.